Le Var : een gouden plek
Tussen land & zee

Ons campingdorp, gelegen op 8 km van Frejus, is ideaal om onze mooie departement te ontdekken: de Var. Grenzend aan de departementen Bouches-du-Rhône in het westen, Vaucluse, Alpes-de-Haute-Provence in het noorden, Alpes-Maritimes in het oosten, wordt het omringd door de Middellandse Zee in het zuiden! Authentiek, natuurlijk, azuurblauw, ons departement is een gouden plek om te ontdekken, tussen land en zee, bestaand uit badplaatsen maar ook typisch Provençaalse steden en dorpen. De verscheidenheid aan reliëfs en de landschappen, van de zee tot de bergen, maken het een bevoorrechte locatie. Net zoals het mediterrane klimaat en zijn uitzonderlijke zonneschijn!

Fréjus, «Hart van azuur»
Badplaats

Fréjus, een badplaats in het hart van de Côte d’Azur, is een stad van kunst en cultuur tussen traditie en moderniteit, tussen Cannes en Saint-Tropez, de eerste militaire haven in de hele Romeinse Middellandse Zee,

Frejus (Forum Julii, Romeinse naam van de stad), is doordrenkt van geschiedenis, een stad van kunst en cultuur. Met prachtige monumenten zoals de arena, het amfitheater, een van de grootste in Gallië, de overblijfselen van de warmwaterbaden, een aquaduct of de poort van de Galliërs. Je kunt ook meer recente gebouwen bezoeken, zoals de kapel ontworpen door Jean Cocteau in 1961.

Gelegen tussen de massieven van Estérel en de Maures is het ook een vakantiebestemming voor iedereen, met gezin, vrienden, voor liefhebbers van de natuur, de zee, ontspanning, outdoor-activiteiten, gastronomie, Provençaals gebied …. Een paradijs binnen handbereik van ons campingdorp, met weelderige witte zandstranden, een rauw en authentiek Esterel-massief, levendige havens, hartjes in het centrum van de stad en rijk aan evenementen!

Saint-Raphaël
Aan de voet van de Esterel

Aan de voet van het Massif de l’Estérel heeft Saint-Raphaël, de naburige stad Fréjus, een ongelooflijke charme!

Onze buurman strekt zich uit over zesendertig kilometer kust, tussen het Massif de l’Estérel en de Middellandse-Zeekust. De glooiende kust, rijk aan kreken en kreken, contrasteert met het blauw van de Middellandse Zee tot grote vreugde van vakantiegangers. De azuurblauwe kust wordt aangevuld door een historisch stadscentrum en verkeersvrije straten, havens, maar ook woonwijken (Valescure, Agay) met adembenemende uitzichten … genoemd “Voorbeeld van een jachthaven”, “Nautisch Station” en “Blauwe vlag van de havens”, wordt de stad bestempeld als natuurlijke locatie door het Europese netwerk Natura 2000.

Met tien miljoen nachten per jaar staat Saint-Raphaël op de eerste plaats als toeristische stad in de Var! Levendig en rijk aan culturele evenementen, is ze een buurman die meer dan een must is voor onze bewoners die in La Pierre Verte verblijven.

Golfe de Saint-Tropez
Een geheel van nuances en contrasten

Een charme ook aan de kant van de Golf van Saint-Tropez in nuances en contrasten.

U kunt te voet de voetgangersstraten van de 12 charmante dorpjes ontdekken, vol met tradities, ambachtslieden en geuren van het zuiden langs botanische paden.Saint-Tropez, internationaal bekend, zal het hoogtepunt zijn van dit deel van de Var. Dit mythische dorp aan de Côte d’Azur, dat nog steeds zoveel sterren aantrekt, is vol met activiteiten. Een shoppingtrip, een bezoek aan een beroemd wijndomein, een museum vol geschiedenis, een maaltijd aan een gourmettafel, een zeebad op een sprookjesstrand, een feest tot het einde van de nacht … alles is mogelijk in St Tropez!Andere azuurblauwe steden met bloemen charme zijn om te bezoeken, zoals Cavalaire-sur-Mer en zijn sublieme baai, Cogolin en zijn jachthaven, Port Grimaud het Venetië van de Provence” en zijn stad aan het meer, Sainte-Maxime en zijn vele fijne zandstranden …

De dorpen
Met authentieke charme

Wat betreft authenticiteit zult u bezwijken voor de charme van de dorpen in het gebied Fayence (Montauroux, Fayence, Callian, Seillans, Tourrettes, Saint-Paul-en-Forêt, Mons, Tanneron), maar ook van die gelegen in Dracénie en de Haut-Var.

Natuurliefhebbers kunnen beroemde plaatsen zoals de Gorges du Verdon ontdekken, maar ook de meren van Sainte-Croix of Saint-Cassien, heerlijke stops aan de rand van het water, ideaal voor gezinnen.