Leve de Franse Rivièra!

Wanneer u op vakantie gaat op Camping La Pierre Verte in Fréjus aan de Franse Rivièra, genietend van uw Lodge Krusoé, bevindt u zich aan de poort van vele wereldberoemde steden zoals Cannes, de stad van de fim en paleizen, Saint-Tropez (#jaimeleVar), de stad van de sterren, maar ook Antibes (en zijn beroemde Marineland), Nice “Nizza Bella”, maar ook het Prinsdom Monaco … of Marseille en Aix-en-Provence! Vertrek vanuit Fréjus en ga langs de kust om deze gouden plekken te bereiken, ze laten magische beelden in het geheugen achter!

Alles over de Franse Rivièra op
https://cotedazurfrance.fr/en/

Cannes
Elegantie aan de rivièra

Er zouden hele pagina’s nodig zijn om Cannes te beschrijven! Deze wereldberoemde stad is een van ’s werelds meest geweldige bestemmingen voor het Riviera-toerisme. Van een oorspronkelijk bescheiden mediterraan dorp van vissers en monniken heeft Cannes zijn naam gekoppeld aan de wereld van de cinema in 1946, wat de stad een internationale dimensie gaf, in de schijnwerpers van de media van de hele planeet! Als stad van de sterren van de 7e kunst heeft het ookweten te ontwikkelen in verschillende aanverwante sectoren: hotels, restaurants, luxe winkels, toeristische zaken (gekozen als 2e Franse stad voor zijn congressen)! Omdat het bekend om zijn zandstranden is naar Cannes gaan het ontdekken van een ​​bepaalde levensstijl aan de Riviera! Een wandeling is dan nodig over de beroemde avenue begrensd door palmbomen en weelderige art-deco-gebouwen, maar ook in de talloze wijken vol met geschiedenis en ziel: de oude haven, de oudste wijk van Cannes “Suquet”, de allees van de vrijheid met zijn bloemenmarkt en rommelmarkt, de Marché de Fortville, de Meynadier-straat … Maar ook op de Iles de Lérins, tegenover Cannes!

 

Nice
Nice Bella, parel van het zuiden

Met zijn rijke geschiedenis en cultuur is Nice een stad aan de Franse Rivièra met meerdere gezichten. Gelegen ongeveer dertig kilometer van de Italiaanse grens, strekt ze zich uit langs de baai van engelen, tussen zee en bergen. Beroemd om zijn prachtige Promenade des Anglais en de kust en met zijn paleizen, trekt Nice aan door de mildheid van zijn klimaat. Van de steegjes van Vieux Nice tot de azuurblauwe kust en zijn parken vol bomen zal Nice u verleiden met zijn warme en kleurrijke sfeer. U begint de ontdekking van oude stad ontdekken in een wirwar van straatjes waar veel pittoreske huizen en winkels u zullen betoveren. Het bezoek aan het oude Nicestad en de route Saleya kan worden gemaakt onder het proeven van niet te missen gerenommeerde lokale gerechten: de “Socca”, plat brood gemaakt van kikkererwten, de beroemde “Pan Bagna”, de vissoep , de salade niçoise of de pissaladière! Nice is ook een levendige opwekkend stad door de zeer feestelijke bijeenkomsten zoals het Carnaval van Nice met zijn wagens en “grote hoofden”, of de Nice Jazz Festival. Ontdek ook de paleizen en kastelen in de meest zuivere barokke stijl, maar ook de musea en kunstgalerijen! Het Musée d’Art asiatique aan de Promenade des Anglais, het museum Marc Chagall, het Henri Matisse Museum en het archeologisch Museum van Cimiez naast de ruïnes van het Gallo-Romeinse dorp met dezelfde naam, zijn een must! Omgeven door dorpjes op een heuveltop is Nice dus een authentieke mediterrane etappe op weg naar het nationale park Mercantour en de skigebieden.

Monaco
Een enkele klif

Het Prinsdom Monaco is een zeer kleine staat op 24 km van Nice. Monaco grenzend aan Cap-d’Ail, Roquebrune-Cap-Martin en Beausoleil, concentreert op 2 km2 een waaier van sterren en de jetset van de hele wereld! Het is door zijn omvang in één dag te bezoeken. Het bezoek aan het Prinselijk Paleis van Monaco op de hoogten van Monaco is verplicht en biedt zo een indrukwekken uitzicht op de hele Rots. Bezoekers hebben toegang tot een deel van het paleis, waaronder de Grands Appartements, waar ze de Salon Rouge ontdekken, een prachtige salon ontdekken die is ingericht in Louis XV-stijl, de Chambre d’York, de Salon Jaune, de Chambre Louis XV, de officierslounge, de Salon Bleu waar de “officiële recepties” plaatsvinden. Bijeen komen in het musée de Palais en de Opéra de Monte Carlo, en direct ernaast Casino de Monte-Carlo, dat gebouwd is in een vrolijke barokke stijl. De haven van Monaco zal ook indruk op u maken met zijn luxe jachten. Net als het stadscentrum met zijn prestigieuze boetieks, waaronder de Ferrari-boetiek. Zonder het beroemde oceanografische museum te vergeten! Wil je glitter en een pure Franse Rivièra-sfeer? Je wordt op je wenken bediend!

 

 

Antibes-Juans-Les-Pins
Magische badplaats!

Antibes aan de Côte d’Azur is een stad en badplaats gelegen tussen Cannes en Nice. De oude stad omgeven door 16e-eeuwse stadswallen, herbergt het stervormige Fort Carré. Dit kijkt uit op de luxe jachten afgemeerd aan de jachthaven van Vauban. Op een bosrijk schiereiland, dat bezaaid is met weelderige villa’s, scheidt de kaap van Antibes Antibes van Juan-les-Pins, een chique badplaats met een bruisende nachtleven en waar het muziekfestival Jazz à Juan wordt gehouden.

Juan-Les-Pins is ook bekend om zijn haven Gallice, die de baai van Juan-les-Pins omgeeft, de talloze historische “art deco” gebouwen, maar ook de legendarische stranden van heet zand en het park Exflora dat de frisheid van 330 plantenessences biedt.