Stranden en baaien in de Var-oost

Aan de poorten van Camping La Pierre Verte in Fréjus aan de Côte d’Azur, heeft u het mooiste van het zuiden van Frankrijk. De Var staat vol met unieke badplaatsen, grote stranden maar ook magische inhammen! De kust is een juweel dat bestaat uit stranden en baaien onder een blauwe zon voor het geluk van iedereen. In de Var-oost vindt u in Frejus en Saint-Raphaël vele paradijselijke plekken, om te luieren en zonnebaden of in speelse modus een nautische activiteit of iets anders te ondernemen …

Fréjus
Beach attitude verplicht!

De stranden met fijn zand in Fréjus zijn om verliefd op te worden. Kleine wilde inhammen bij de zeer grote, iedereen vindt er zijn paradijs. Fréjus-strand strekt zich uit over 1 km en bestaat uit verschillende openbare en privéstranden. De stranden worden in de zomer elke dag bewaakt, van 9:00 tot 19:00 uur. Er zijn vele watersporten, duiken, vissen, jet-ski, catamaran… om een onvergetelijke vakantie door te brengen. En als u wilt sporten, wandelen en zwemmen, zal het natuurbas van Fréjus u bekoren. Dit openbare park van 135 hectaren aan de middellandse zee is een verademing voor het hele gezin. Bicross, skate, rolschaatsen, basketbal, handbal … met de stranden aan de zijkant is dit grote park de onmisbare ontmoetingsplaats voor de inwoners van Fréjus en vakantiegangers.

Nadiplage (Strand voor gehandicapten)
in de natuurbasis van Fréjus

Handiplage is een plaats het water verwelkomd wordt, gedeeld wordt en er begeleid wordt, zodat de stranden van Frejus voor iedereen toegankelijk zijn. Het omvat een beveiligings- en ondersteuningspost in de zomer van juni tot september. Met af en toe gehandicaptenhulp in juni, juli en augustus. En gehandicaptenparkeerplaatsen.

Saint-Aygulf
Saint-Aygulf

Gelegen op slechts 10 minuten van uw toekomstige Stacaravan Sunset, het strand van Saint-Aygulf ligt een van de grootste stranden van de Oost-Var met zijn ongeveer 800 meter lengte. Er zijn verschillende stranden om te kitesurfen en windsurfen, omdat het goed blootgesteld is aan de wind. Het strand van Esclamandes is het grootste en strekt zich uit over meerdere kilometers. Het is gezinsvriendelijk en zeer aangenaam vanwege de grote omvang. Saint-Aygulf is dus een ideale badplaats voor een vakantie aan zee, terwijl het toch dicht bij Fréjus en Saint-Raphaël ligt.

Ook met je hond!

Het strand van Esclamandes in Saint-Aygulf staat open voor honden aan de lijn en zwemmen is toegestaan. Het gebied voor dieren ligt in het uiterste noorden van het strand.

 

Saint-Raphaël
De mooiste baaien van de Estérel!

De kustlijn van Saint Raphael strekt zich uit over 36 kilometer en heeft 29 gevarieerde stranden! Fijn zand of kiezels zoals bij Boulouris, Dramont of Agay, ze zijn ideaal voor gezinnen met kinderen. Je zult een prachtige zeebodem ontdekken in beschutte kreken, maar ook prachtige stukken fijn zand met een ongelooflijk uitzicht! Elke vakantieganger zal zijn geluk vinden. Bij de afslag van Saint-Raphaël, na Agay, zullen de mooiste baaien van de Estérel met hun kleine rode kiezelstranden u zowel overdag als aan het eind van de dag charmeren met rode zonsondergangen, oranje … Het turquoise water, de groene dennen en rode rotsen bieden een uniek schouwspel … Gegarandeerd in de open lucht!